Novi Sad
14.01.2015.
13:26 > 13:29
Iako su model "sa knjižicom kod privatnog lekara" sa oduševljenjem dočekali radnici ove branše, državni lekari su skeptični i tvrde da nema šanse da ovaj model zaživi, kao i da ne bi doneo nikakvo značajno poboljšanje u zdravstvenom sistemu države.
  • TOma

    15.01.2015 10:26
    Tresla se gora
    Šta ste se vi rastrubili oko nepromišljene izjave neodgovornog ministra-klipana. Nit je on mislio šta je rekao nit će to ikad bir. A i ako bude biće ko i sve što su dosad uradili - traljavo i neće služiti niti svrsi kojoj služi u normalnim zemljama, niti će imalo ličiti na ono što je obećano i što su građani s pravom očekivali. Setite se svih dosadašnjih grandioznih reformi pa uporedite rezultate!
  • 15.01.2015 08:54
    Iako je to nešto što je sasvim normalno i odlično funkcioniše u normalnom svetu, kod nas jednostavno ništa ne može da se uradi kako treba, pa sam sigurna da neće ni ovo. Bolje da samo nahrane svinje, i ništa ne diraju, inače ode mast u propast.
  • dr ciki

    14.01.2015 20:48
    Dr Stantic, 5 godina bio drzavni sekretar ispred G
    Dr Stantic, 5 godina bio drzavni sekretar ispred G17+ kod ministra Tomice Milosavljevica!!!...I mesto da se sakrije u misju rupu jer je bio deo najuze ekipe koja je dovela srpsko na poslednje 34. mesto u Evropi, on pametuje i deli lekcije...Ludilo...
  • Cinik

    14.01.2015 18:16
    A kako dr Stantic zamislja da "akredituje" svoju zdravstevnu radiolosku ustanovu sa aparaturom koja je odavno trebalo da bude u muzeju? Tom coveku nikad dosta...
  • 14.01.2015 17:51
    Opet ce da nas prevare
    Ovo sa knjizicama se ne radi da bi pacijentima ili zdravstvenim readnicima bilo bolje, nego da POJEDINCI BLISKI VLASTI dobiju MONOPOL
  • dr Petrović@Anonimus

    14.01.2015 17:46
    Tako je kolega
    Cilj u ovoj državi je osiromašivanje naroda do gole kosti, hipnoza turbofolkcecama, pljačka i iživljavanje.
    RFZO je korumpirana perjanica zla u zdravstvu.
    SPS je na vlasti samo menja perje i nazive, pojavljuje se u više prividno različitih partija, a sve je to jedna partija: politička turbo-folk estrada ( PTFE), ali ćud nikada ne menjaju!
  • dr Petrović

    14.01.2015 17:36
    Ne radi se tu o RFZO
    To je nekada bio RZZO, fond za penzijsko i socijalno osiguranje, bio je razdvojen privatni i državni, onda su to spajali, privatizovali, nestali su novci, objekti, stanovi, banje, nastalo je opšte neplaćanje prema zdravstvenim ustanovama, bolnice i sale ostaše u kršu i prnjama, "dođemo vam" je postao osnovni oblik poslovanja, ne plaćaju se lekovi kliničkim centrima...
    Javašluk, pljačka, razvlačenje.
    I sada hoće da zavuku ruku u džep i privatnicima: da obavežu privatnike da pružaju usluge isto tako na : "dođemo vam".
    Privatnici plaćaju porez, dažbine, struju, smeće, medicinski otpad, grejanje, hitnu pomoć i to papreno, 2x više od industrije.
    Eto rešili da pljačkaju, do kostiju.
    E, pa svi privatnici će u tom slučaju pokazati građansku neposlušnost, svi će odjaviti svoje ordinacije i državna kasa neće dobiti ni filera za firera.
  • 14.01.2015 17:30
    izjavu ministra treba citati ovako:
    Ugovor sa RFZO ce dobiti samo povlastene privatne klinike, ciji su vlasnici blize vlasti. Oni ce da pokupe sav kajmak jer će da fakturišu usluge drzavnom fondu ( koji svi palacamo), ali i da naplaćuju specijalne usluge po punoj ceni jer ih nama u cenovnicima RFZO.Privatno zdravstvo i onako jedva funkcioniše jer nema para,a ovim će se dobiti da POJEDINCI i drzava:
    1. kontrolisu sveukupni protok sredstava u privatnom i drzavnom zdravstvu
    2. diktiraju cenovnik
    3. ugase sve one privatne ambulante i klinike koje su im konkurencija, a naravno kasnije i drzavne.
    Samo budala može da objavi da će se moći kod privatnika sa zdravstvenom kqižicom, BEZ REVIZIJE FONDOVA SOCIJALNOG OSIGURANJA!
  • Privatnik

    14.01.2015 17:19
    Prpa neradnici......
    Gospodin ocito zivi u nekoj drugoj drzavi kada ne vidi sta i kako se radi u drzavnim ustanovama sto se tice kvaliteta.efikasnosti i odnosa prema pacijentima.O uslovima ne treba ni raspravljati a to sve ukazuje da su svesni koliko ce morati drzavni lekari da se promene ako privatni sektor dobije knjizice.Cena o kojoj gospodin raspravlja je sada velika zato jer jedino tako postoji ekonomska isplativost posla.Kada dobijemo knjizice radicemo i za 700din sto da ne?Pa kada mi neko bude doneo 30 pacijenata dnevno po 700 din bice mi mnogo bolje nego sto sada dnevno postoji 5 ljudi koji su spremni da plate po 3000din specijalisticki pregled.Samo vi gospodo pustite knjixice pa cete brzo videti ko vredi.zna i hoce da radi ovaj posao kako treba a nabedjeni neradnici ce vrlo brzo osetiti sve to na svojoj kozi.Uz ogromno postovanje vrhunskih medicinskih radnika u drzavnom sektoru kojih na srecu jos uvek ima u velikom broju.
  • -

    14.01.2015 16:55
    -
    ovo ce biti kao sa notarima.

    lekari blizi snsu imati pristup fondu.

    obzirom da medju lekarima ima clanova pojedinih grupa i stranaka a poznajuci ih- eto nama novih preletacs

  • 14.01.2015 16:42
    A zubar?
  • Portparol

    14.01.2015 16:42
    Naravo da VAMA ne donosi ništa dobro.

    Primer: Roditelj jednog poznanika je lekar opšte prakse. Poznanik je živeo(I to lagodno, znači kola, kafići, izlasci, letovanja itd.) poslednjih pet godina samo preprodajući kafu, bombonjere i alkohol koji je njegov roditelj primao kao mito na radnom mestu. Kada mu je to dosadilo, roditelj sređuje uticajnom pacijentu invalidsku penziju, a taj isti zapošljava lekarevog sina u državnoj službi sa 50+ hiljada platom. Plus kafa itd.

    Privatnici bar zarade svoje pare, kako tako.
  • Maksa

    14.01.2015 16:30
    Dobar deo kardiologa iz državnog sektora radi i kod privatnika i radije bi išao kod istog kardiologa privatno,što i radim...U domu zdravlja da popizdiš dok nezakažeš...
  • NS+

    14.01.2015 15:56
    Zez
    Pitanje je samo da li će i kada će privatnim lekarima
    RFZO isplatiti novac. Treba pitati farmaceute kako to funkcioniše.
  • 14.01.2015 15:29
    politikanti
    Prvo unizili su drzavnu sluzbu
    Drugo postoje modeli gde se zna koliko koja usluga kosta u drzavnoj pa ko hoce kod orivatnika dolati razliku
    E tu je kvaka, onaj osnovni iznos osiguranje treba lekaru da isplati, pa kako ce onda RFZO da maznjava
    Sad brzopketo traze resenje i dalhe dozvoljavakuci da se prepidne odsljaka u dz a popodne kso privatnik
    Babe i zabe a stradaju oacijenti. Novci treba da prate pacijenta a ne obrnuto
    nije se on todio zbog zdravstva vec obtnuto
    pacihent da ima paket koji pokriva na godisnjem nivou odtedjrne usluge pa nek bira kvantitet ili kvalitet
  • ljisa

    14.01.2015 14:55
    sindikalac nesto si mi nervozan
  • 14.01.2015 14:20
    Donosi, donosi!
    Kako se više ne bi dešavalo da me "državni specijalista" šalje kod samog sebe u "državnu kliniku", ali popodne kako bi ubrzali pregled na koji se čeka šest meseci. To je po trenutno važećem zakonu legalno, a da li je moralno...
  • Sedam

    14.01.2015 14:01
    Ja ne želim ovako loš kvalitet usluge, kakav je kod državnih lekara opšte prakse. Ne mogu da čekam danima na pregled i da se guram satima u čekaonici čak i kada je taj pregled zakazan. Ovakava usluga prosto mora da se promeni.

    Drugo je pitanje da li iko može nešto poboljšati, a da u zdravstvo ne ide daleko više novca, da radi daleko više lekara... To je druga priča siromašne Srbije.
  • taj

    14.01.2015 14:01
    Župić ne ume ni mačku da izleči.Zato je i prešo u politiku.
  • svetski putnik

    14.01.2015 13:46
    rodjak muza je lekar u Francuskoj. Radi kao lekar opste prakse privatnik. Kaze u Francuskoj opsta praksa je na privatnom nivou, ne postoji drzavni lekar opste prakse.
    U Turskoj se moze ici kod privatnog lekara, bilo kojeg opsti, kariolog, neurolog, imunolog, ginekolog, itd... sa drzavnim osiguranjem.
  • Damjan

    14.01.2015 13:41
    Red dug kilometar
    Svaka promena je dobrodošla, mogu da iznesem samo moje lično iskustvo i pored redovnog plaćanja zdravstvenog osiguranja kad mi je zatrebao lekar opšte prakse a kada sam video publiku u čekaonici istog momenta sam se okrenuo i otišao kod privatnog lekara opšte prakse platio pregled kao i posle kontrolu i sve završio na meni zadovoljavajuć brz način.Supruga kad joj je trebala MR otišla je kod privatnika jer je bilo glupo čekati pola godine pa opet iz našeg džepa. Srećom možemo to da priuštimo sebi donekle ali i kad bi se privatnim lekarima dotirao samo iznos kao i državnom zdravstvu dobar deo pacijenata bi se opredelio za privatne bez obzira što treba da doplate razliku a samim tim bi se otvorilo više prostora u državnim ustanovama za pacijente koji ne mogu da doplate. Iako svi jako dobro znamo da određene "elite" završe za dan u državnim ustanovama ono što mi ne možemo da sanjamo ni pola svoga života.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna